Vogelringdemo 10-10-2020

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 09:25

Verslag Vogelringdemo 10 oktober

Zaterdag 10 oktober was het dan eindelijk zover de 1ste  vogelringdemo van 2020. Om 08.00 verzamelde we op een parkeerplaats in de buurt van het vogelringstation, vanuit daar vertrok de eerste groep richting de ring locatie. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om alle deelnemers in 1 keer toe te staan op de ringplek. We stonden nog maar net op de ringplaats of er barstte een stevige regenbui los. Gelukkig was er voldoende ruimte in de ringershut om alle deelnemers droog te laten staan. De ringer begon zijn verhaal met achtergrond over de plek waar hij vangt. De eerste vogels werden geringd met een fantastische uitleg van de plaatselijke ringer. Er werden veel vragen gesteld en iedereen vond het nu al een heerlijke ochtend. Na een ronde langs de netten meegelopen te hebben was het tijd om de andere groep ook deze ervaring mee te geven. Groep 1 was nog maar net weg of Bram kreeg al appje van de ringer dat groep 2 heel erg veel geluk had. Bij groep 2 hing er namelijk een ijsvogel in de netten. Ook bij deze groep werden leuke vogels gevangen en geringd met een mooie uitleg over de vetpercentages en verschillen tussen adulten en jonge vogels. Kortom een geslaagde ochtend waarbij we 170 euro hebben opgehaald voor het goede vogeldoel van 2021!

 

Bij groep 1 werden onderstaande soorten gevangen en geringd: Pimpelmees, Koolmees, Zwartkop, Vuurgoudhaan, Winterkoning, Merel, Koperwiek, Roodborst, Groenling en Putter (1e van de baan)

Bij groep 2 werden onderstaande soorten gevangen en geringd: Ijsvogel ,Pimpelmees, Koolmees, Zwartkop, Boomkruiper, Merel, Koperwiek, Roodborst, Groenling.

In totaal werden er deze ochtend 81 vogels gevangen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.