Nachtzwaluwenexcursie 25-07-2020

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 10:55

Na een lange silte door het coronavirus heeft (texel bigday) Team Tureluurs  dan eindelijk weer een excursie mogen organiseren. Na lang wikken en wegen hebben we om 13:00 uur besloten om de excursie toch door te katen gaan ondanks de voorspelde weersomstandigheden. 

 

Om 20.00 uur hadden we afgesproken bij sauna de heuvelhug in veenendaal, om vanuit daar te wandelen naar de plek waar we de nachtzwaluwen zouden gaan zien. Na een korte introductie werd besloten om nog een korte wandeling te maken door de omgeving. Onderweg kwamen we een aantal leuke bonussoorten tegen zoals raaf, boomvalk en een roepende kleine bonte specht.

 

Rond 21.30 uur kwamen we weer op de heide aan en kon het wachten beginnen op de eerste zingende nachtzwaluw. Nog geen kwartier later heeft iedereen een nachtzwaluw gehoord, maar nog niet gezien. Er zongen op een gegeven moment zeker drie exemplaren vanuit de bomenrand aan de hei. Uit het niets kwamen er twee aanvliegen, een mooi schouwspel boven onze hoofden! De voorspelde regen kwam snel dichterbij en de eerste druppels voelde we al. Er werd besloten om rustig aan terug te lopen en de excursie te beeindigen. Onderweg begon het steeds wat harder te regen, maar dat kon de pret niet meer drukken. 

 

Om 22.45 uur werd de fantastische ervaring beeindigd! We hebben het bijna de hele excursie droog gehad en zijn dus heel erg blij dat we hem hebben door laten gaan. 

 

Dank aan landgoed de laan voor het verlenen van de vergunning


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.