Wat is de Texel Bigday

Een Big Day is een vogelrace waarbij vogelaars binnen een beperkte tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien. Bij de Texel Big Day geven we teams 24 uur de tijd en de beperking is dat de teamleden zich alleen lopend of per (elektrische) fiets mogen verplaatsen.

Tijdens deze Texel Big Day proberen teams van 1-4 vogelaars in 24 uur, op de fiets, zoveel mogelijk vogelsoorten te zien op Texel. De start is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk soorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Texel zien.

De Texel Big Day draait niet alleen om zoveel mogelijk vogelsoorten zien, maar er wordt ook zoveel mogelijk geld opgehaald voor een goede vogeldoel. Alle teams doneren minimaal 250 euro voor het goede doel, en strijden daarnaast onderling ook welk team het meeste donatiegeld ophaalt.


Team Tureluurs

In 2019 wou ik graag meedoen met de Texel Bigday. Hiervoor heb ik via Facebook een oproep gedaan. Er waren een aantal belangstellenden en uiteindelijk ging Team Tureluurs van start met Remi, Klaas en Elske (die ook in 2017 en 2018 meedeed). Als teamcaptain vond ik het enthousiasme van Klaas en Elske mooi om te zien. We wisten al snel dat we in 2020 opnieuw mee wouden doen. Dat jaar kwam Fred erbij, hij was bij een van onze eerste georganiseerde excursies. Enthousiast, belangstellend en vriendelijk, we hadden meteen een klik en Team Tureluurs lijfde hem in.

Wij zijn nu inmiddels ruim drie jaar met z’n vieren aan het vogels kijken en raken goed op elkaar ingespeeld.

Elske over Bram: “een gedreven vogellaar, erg goed in vogelgeluiden herkennen en op zijn plaats als team captain. Ik zie zijn kennis per week groeien. Nu in opleiding tot ringer en ook daar is de passie zichtbaar ”.


Verslagen Texel Bigday 

Al de verslagen van mijn Texel Bigday team Tureluurs zijn hieronder te lezen. Dit is elk jaar een prachtig avontuur waarin we nieuwe dingen ontdekken in de natuur van Texel. Lees de verslagen vooral door en laat een reactie achter!

Verslag Texel Bigday 2022
PDF – 1,2 MB 427 downloads
Verslag Texel Bigday 2021
PDF – 613,9 KB 305 downloads
Verslag Texel Bigday 2020
PDF – 108,8 KB 305 downloads
Verslag Texel Bigday 2019
PDF – 1,4 MB 303 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.